Personen

Jan van der Borden

Jan van der Borden

Sinds 1989 ben ik KNO-arts en vanaf 2000 werkzaam in het BovenIJ Ziekenhuis te Amsterdam. Ik genoot mijn opleiding (1985-1989) in het AMC en was van 1993-1999 KNO-arts in het voormalig Andreas Ziekenhuis (nu Sint LucasAndreas Ziekenhuis) te Amsterdam. In de periode 1989-1993 maakte ik als onderwijscoördinator voor co-assistenten – wat wij nu zouden noemen – e-learning. Deze e-learning werd van 1994 – 2004 door heel het land gebruikt voor huisartsenonderwijs zonder gebruik te maken van internet.

De overgang naar het BovenIJ Ziekenhuis gaf mij de ruimte meer te doen voor de Nederlandse KNO-vereniging waar ik als taak kreeg de KNO-website te professionaliseren. Samen met Erwin Odendaal en Gridline is dat goed gelukt; de KNO-leden beschouwen de website als de backbone van de Vereniging. De KNO-website (in 2003) uitgebreid met een leden-deel, genereert veel sponsorgeld per jaar (30.000 euro) en kan zich gemakkelijk bedruipen. Van 2003- 2010 was ik hoofdredacteur van de KNO-website.

In 2004 werd de samenwerking met Erwin Odendaal en Bart Wage geformaliseerd in de oprichting van Miocrates om de e-learning Miotheek mogelijk te maken.

In het BovenIJ Ziekenhuis heb ik samen met Chipsoft het EPD gebouwd (2002). Van 2013 tot 2015 ben ik voorzitter van de Stafmaatschap van de vrijgevestigd specialisten in het BovenIJ Ziekenhuis.

Voor de KNO-vereniging treed ik op als adviseur voor de KNO-website en ben ik bezig de KNO-artsen in Nederland (1865 – 2015) in kaart te brengen.

Erwin Odendaal

Erwin Odendaal

Opgeleid tot graficus (Grafisch Lyceum Amsterdam) en vervolgens academisch geschoold in Sociale Wetenschappen met als specialisatie “Genderstudies” (Universiteit van Amsterdam) ben ik via wat omzwervingen in 1999 gestart met het ontwerpen en ontwikkelen van websites voor kleine en middelgrote organisaties. Dat heb ik altijd gedaan in een netwerk van ontwerpers, programmeurs en andere specialisten.

In 2001 benaderde Jan van der Borden mij met de vraag of ik de KNO-site om wilde bouwen tot een professionele website. Dit was het begin van een vruchtbare samenwerking welke in juni 2004 uitmondde in de oprichting van Miocrates. Dit was in eerste instantie een initiatief om nascholing aan te bieden. Een andere tak van sport dan wat ik met mijn eigen bedrijf deed. Dit was leuk om er naast te doen.

Omdat de overlap tussen de werkzaamheden binnen Miocrates en mijn eigen bedrijf steeds groter werd heb ik mijn eigen klanten eind 2014 ondergebracht bij Miocrates.

Binnen Miocrates ben ik voornamelijk verantwoordelijk geweest voor het projectmanagement en de vormgeving van de sites (HTML, CSS). Programmering lag voorheen alleen in handen van Bart Wage, maar sinds ruim een jaar vooral bij André Moens. Ontwikkeling van WordPress sites doe ik voornamelijk zelf. Ik maak daarbij gebruik van het “Builder” framework van iThemes en SiteOrigin “Page builder”.

Scroll naar boven